Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Шоколадови празнични торти

Шоколадови празнични торти

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Шоколадова Торта

Шоколадовите торти са любими на всички. Те са вкусни, красиви и зареждат с енергия и добро настроение. Подходящи са както за рожден ден, така и за всеки друг празник.

Ще изненадате всички, ако направите шоколадова трюфелова торта, която се приготвя без брашно. Вкусът е много различен от обичайните шоколадови торти.

Необходими са ви 1 чаена чаша масло, 500 г натурален шоколад, 9 едри яйца, половин чаена чаша захар, пудра захар за поръсване. Загрейте фурната до 150 градуса.

Постелете фолио в тава, намажете го с мазнина и поръсете с брашно. Разтопете шоколада с маслото в дълбока тенджера, като постоянно разбърквате.

Прелейте шоколадовата смес в голяма купа. В малка купа на висока скорост разбийте с миксер жълтъците със захарта. Добавете яйчената смес в шоколадовата и смесете до еднородна маса.

Шоколадови празнични торти

Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към шоколадовата смес. Разпределете тестото върху фолиото и печете 35 минути. Охладете тортата.

Отстранете от фолиото с помощта на нож и поставете върху голяма чиния. Оставете да престои на стайна температура един час и поръсете обилно с пудра захар.

Лесно и бързо се прави въздушна шоколадова торта. Необходими са ви 6 белтъка, 300 г захар, за крема: 150 г масло, 150 г захар, 6 жълтъка, 2 супени лъжици какао, 250 г заквасена сметана, за украсата: 125 г заквасена сметана, шоколад.

Разбийте белтъците със захар. Изпечете на фурна, загрята на 100 градуса три блата, които разпределите върху намазано с мазнина фолио.

Намажете блатовете с крем, който се приготвя, като маслото, захарта и жълтъците се кипват на слаб огън при непрекъснато разбъркване.

Охладете крема и добавете разбитата сметана. Украсете тортата с бита сметана и поръсете с шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest