Семейство

Тортата за рождения ден

24.07.2006г. / 09 22ч.
Вергиния Генова
Тортата за рождения ден

И ето идва най-важният етап от подготовката за рожден ден: това разбира се е изборът на тортата. Обикновено децата имат предпочитание как да изглежда тя и вие трябва да се съобразите с това. Ако не можете сами да я сътворите, сладкарниците идват на помощ. Може да отидете заедно и да изберете точно каква да бъде. Ако не можете да си го позволите, не предлагайте този вариант, а се насочете към клуб “сръчни ръце”. Ако имате достъп до интернет, една търсачка ще ви даде стотици идеи, чак ще съжалите, че имате само едно или две деца и няма да можете да реализирате всички. Истината е, че можете да сътворите ефектна торта с много малко финансови средства. Трябват ви блатове или обикновени бисквити, крем или сметана, плодове и ядки. С една дума каквото ви хрумне или каквото имате под ръка. Дори да е само бисквити и крем, това е достатъчно, за да бъде вкусна, но не е достатъчно, за да бъде красива.

А външният вид на тортата е най-важен за децата. Тук ще споделя малко повече, за онези, които няма да могат да купят готова ефектна торта. На помощ идва въображението – пръв приятел на човека: майката – домакиня. Украсата може да се направи от всичко, важното е на всяко нещо да му се придаде нова интересна форма. Дори да е поръсена само с бонбони, те могат да бъдат подредени във формата на сърце или цвете. А ако можете да направите захарно тесто и да го оцветите. /Мога да дам рецепта и да обясня, ако е нужно/ значи можете да направите всичко. Не казвайте – не мога, а тренирайте да правите любимите фигурки от пластилин. Така или иначе децата ви молят да играете и да майсторите неща с тях. Няма нищо сложно да направите зайче, мече или слонче от пластилин, технологията е същата и при захарното тесто. Ако успеете, вие вече сте сътворили цирк, рожден ден в гората, семейна вечеря на мечета и какво ли още не. В случай, че нямате време или както в моя случай. Веднъж, установих, че тестото, което смятах да използвам нещо се е поразвалило и вече не става за моделиране. А също, ако не спазите точно пропорциите за направа на захарно тесто, може да изпаднете в нервна криза и тогава аз бих се чувствала виновна, че с моите идеи съм помрачила нечия детска усмивка, затова помнете винаги има спасителен изход и резервен вариант. И на мен, когато веднъж ми се случи, точно вечерта преди рождения ден да открия, че не мога да използвам захарното тесто, направо мозъка ми прегря. Но децата имат много играчки и те са хитрият начин за излизане от ситуация. В този случай аз направих една полянка от крем и цветни захарни пръчици, едно желирано синьо езерце, едно хълмче от готово малко кексче с боровинки, бели мидени скали от целувки, на брега тутакси изплуваха морски кончета и рапани от бонбони “Морско дъно” и от коша играчки изнамерих едно малко човече, което пожела да бъде рибарче. Спретнах му една въдица и една златна рибка, дойде на помощ, за да изпълни едно детско желание – за интересна и весела торта.

Това, което ви описах, може да сътворите за не повече от половин час. Както и да направите кораб с пирати или детска площадка от подобни пластмасови играчки. Разбирате, трябва добре да ги почистите, щом ще ги слагате в досег с храна.

Най-щастливият ден – моят рожден ден!

Украсата за рождения ден

Менюто за рождения ден

Поканите за рождения ден

Свещите за рождения ден

Масата за рождения ден

Програмата за рожден ден

Как да се подготвим за рожден ден?

Как да се държим на рождения ден?

Моят татко знае ли на колко години ставам?

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
hjkhj ( преди 11 години )
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.2.Кой е любимия ти цвят от тези Жълт,черен,зелен,син или червен3.Първият ти инициал: А-P,Л-Р,С-Я4.Месецът ти на раждане5 .Кой цвят харесваш повече-черен или бял6.Напиши името на човек от същия пол като теб7.Любимото ти число8.Калифорния или Флорида9.Кое харесваш повече: Езерото или океанът10.Напиши желание.Отговорите:1.Това е името на човека,в който си истински влюбен.2.Ако си избрал:Червено Ти си жив и изпълнен с любов.Черен Ти си скромен и агресивен.Зелен Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие.Син Ти си човек със спонтанен характер.Жълт Ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.3.Ако инициалът ти е:А-Р Имаш много приятели и любов в животаЛ-Р Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро щеразцъфне.С-Я Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.4.Ако си роден през:Януари-Март Годината ще е много добра и ще разбереш, че си севлюбил в този, който не си очаквал.Април-Юни Ще имаш силна връзка, но тя няма да трае дълго.Юли-Септември Ще имаш незабравима година с много промени.Октомври-Декември Годината няма да е от най-добрите, но щеоткриеш сродна душа.5.Ако избереш:Черно Живота ти ще тръгне в различна посока, ще има многопромени и ще се радваш на тях.Бяло Ще намериш приятел, който ще ти се доверява и щенаправи всичко това, но може и да не го разбереш.6.Това е най-добрият ти приятел.7.Това е броят на близките ти приятели, които ще имаш в живота.8.Ако избереш:Калифорния Обичаш приключенията.Флорида Романтична душа си.9.Ако избереш:Езерото Верен си на приятелите и си малко резервиран.Океан Ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.10.Желанието ти ще се сбъдне, ако пуснештова в друг форум до 1 час!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
кристин ( преди 11 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
Yana ( преди 11 години )
Мове ли рецептата за захарното тесто? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар